نقشه دو خطی شهرداری چیست؟

نقشه دو خطی که عموما شهرداری‌ها درخواست می‌کنند. نقشه‌ ایست که علاوه بر مختصات یو تی ام (UTM) شامل ابعاد واقعی ملک (خط اول) و ابعاد ذکر شده در اسناد (خط دوم) می‌باشد. به این معنی که ابعاد واقعی زمین ترسیم می‌گردد و ابعاد ثبت شده در مدارک نیز در کنار ابعاد واقعی نوشته می‌شود.

نمونه نقشه دو خطی شهرداری در شکل مقابل نمایش داده شده است.

در نقشه دوخطی مورد استفاده در شهرداری‌ها، هر کدام از خطوط با رنگ متفاوتی نمایش داده می‌شوند.

همچنین مساحت وضعیت موجود و مقدار مشخص شده در اسناد و مدارک نگاشته می‌شود.

در نقشه دو خطی قالبا، ابعاد ذکر شده در اسناد ملک با ابغاد واقعی ملک مطابقت ندارد. که به 2 دلیل برای آن متصور هستیم.

  • کمبود یا اضافه داشتن ذاتی ملک
  • تغییر ابعاد و مساحت در اثر دخل و تصرف در ملک، توسط املاک مجاور

فرض کنید مالک زمینی هستید که در سناد آن مساحت 300 متر مربع ذکر شده است. اما بعد از نقشه برداری مشخص می‌گردد این متراژ 310 متر مربع یا 290 متر مربع است.

در اینجا ما هر دو حالت را توضیح می‌دهیم.

1- در صورتی که متراژ واقعی ملک کمتر از عدد ذکر شده در اسناد باشد. شما مختار هستید که مساحت کمتر را بپذیرید و بر مبنای آن سند صادر می‌شود. و یا متراژ را قبول نمی‌کنید. و اداره ثبت و اسناد شما را ملزم به تهیه نقشه کادر می‌کند.

2- در صورتی که متراژ واقعی ملک بیشتر از عدد ذکر شده در اسناد باشد. در این صورت شما می‌تواند اقدام به رهاسازی مقدار اضافه نمایید. و یا با نقشه کادر اثبات نمایید به املاک همسایه تجاوز نکرده‌اید و اقدام به اصلاح سند و یا صدور سند با ابعاد بزرگتر نما‌یید.

البته در حالت اول تشخیص این نکته حائز اهمیت است که، از کدام جهت ملک اقدام به رهاسازی کنید. به عنوان مثال از اگر از طرف شرق رهاسازی کنید، و بعدا مشخص گردد که ملک غربی نسبت به سند دارای کسری است، با وجود این که مساحت شما بیشتر نشده است اما به ملک همسایه تجاوز کرده‌اید.

بهترین حالت این است که حتما نقشه کادر (بلوک) را تهیه نمایید، و علت ایجاد اختلاف را به درستی تشخیص دهید.

نقشه دو خطی شهرداری
maprasm.com

نقشه یو تی ام دو خطی

همانطور که گفتیم دو عامل باعث عدم مطابقت متراژ ملک در اسناد و واقعیت را ایجاد می‌نماید.

1- در زمان اندازه گیری ملک در قدیم، ابزار دقیق نقشه برداری وجود نداشته است. و اشتباهاتی رخ داده است. که به آن پسوند ذاتی می‌دهند. مانند اضافه ذاتی ملک و یا کمبود ذاتی ملک

2- در طول زمان ملک دستخوش تغییراتی در ابعاد و اندازه شده است. و تداخلی با سایر املاک مجاور رخ داده است.

نقشه کادر مشخص می‌نماید کدام یک از موارد فوق اتفاق افتاده است.

در صورتی که اندازه گیری اولیه به درستی صورت نگرفته باشد. که به اصطلاح به آن کم بود و یا اضافه داشتن ذاتی ملک گفته می‌شود. مالک می‌تواند اقدام به طرج دعوی از فروشنده بنماید. و یا متراژ را قبول و سند صادر می‌شود.

در صورتی که ملک دچار تغییراتی شده باشد از جمله تجاوز همسایگان و … در این صورت از نقشه‌هایی که کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری و اطلاعات مکانی به شما تحویل داده است به عنوان تامین دلیل استفاده کرده، و در محاکم قضایی طرح دعوا می‌کنید.

تمامی موارد ذکر شده را کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری و اطلاعات مکانی به درستی تشخیص می‌دهد. ایشان با چک کردن اسناد ملک های مجاور و ملک شما، نقشه برداری بلوک، و تهیه نقشه کادر انجام نمایان می‌سازد.

1 پاسخ

تعقیب

  1. […] این کار نیاز به تهیه نقشه یو تی ام (UTM) دوخطی […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *