نقشه برداری ساختمان

نقشه برداری ساختمان حداقل شامل سه مرحله می‌باشد. و هر مرحله ممکن است به یک یا چند جلسه نقشه برداری نیاز داشته باشد.

  • قبل از شروع به عملیات تخریب و ساخت
  • نقشه برداری در زمان ساخت
  • نقشه برداری بعد از اتمام احداث ساختمان

قبل از شروع به عملیات تخریب و ساخت

قبل از خاکبرداری و یا تخریب ساختمان قدیمی باید حدود ملک را با سند مطابقت دهیم. و در صورت مغایرت نسبت به اصلاح سند اقدام کنیم. چون در زمان احداث ساختمان جدید شرایط موجود مد نظر می‌باشد و بر مبنای آن نقشه‌های معماری تهیه می‌شود.

همچنین در صورتی که سند ملک قدیمی باشد نیازمند تهیه نقشه یو تی ام و جانمایی 1/2000 جهت صدور سند تک برگی داریم.

جهت تهیه دستور نقشه، نیازمند برداشت نقشه برداری دقیق اضلاع و زوایای زمین هستیم. تا در آینده و هنگام تهیه نقشه معماری از حداکثر مساحت قابل ساخت استفاده کنیم. و همچنین در جانمایی ستون‌ها و سایر عناصر ساختمان به علت عدم تطابق زمین و نقشه دچار مشکل نشویم.

تهیه نقشه دقیق ازبیلت سازه قدیمی

در ساختمان‌های قدیمی با توجه به شرایط موجود آنها شهرداری‌ها امتیازاتی را در نظر می‌گیرند. از جمله در صورتی که واحد‌های قدیمی دارای پارکینگ نباشند در ساختمان جدید ملزم به تامین پارکینگ به تعداد واحد‌های قدیمی نداریم و تنها برای واحد‌های مازاد باید پارکینگ تهیه کنیم.

همچنین اگر ساختمان دارای چندین مالک باشد باید سهم هر مالک را از ساختمان قدیمی به دقت مشخص شود تا حق مالکین در ساختمان جدید رعایت گردد.

در املاک تجاری که مالکیت سرقفلی وجود دارد. باید توجه داشت که قطر دیوارهای ساختمان جزئی از حقوق مالک می‌باشد و مستاجرین نسبت به آن حقوقی ندارند. در این موارد در نقشه‌های ازبیلت قطر دیوارها نیز مشخص می‌گردد.

نقشه برداری ساختمان

نقشه برداری در زمان ساخت

در زمان احداث ساختمان نقشه برداری شامل موارد زیر است.

گودبرداری: مشخص کردن محل دقیق گودبرداری. اندازه گیری میزان رانش زمین در صورت نیاز در هنگام عملیات تحکیم گود (نیلینگ، سازه نگهبان و …). محاسبه حجم عملیات خاکی. برداشت کف گود برداری جهت ترازیابی و عمق خاک برداری…

نقشه برداری فونداسیون: شامل جانمایی محل قرار گرفتن ستون‌ها، جانمایی محل دیوارهای برشی، چاه‌های فاضلاب، چال آسانسور، استخر و … در این مرحله باید به درز انقطاع، عرض خیابان های مجاور ملک و … توجه کافی نمود.

نقشه برداری اجزاء ساختمان: شاقول کردن ستون‌ها، مشخص کردن ارتفاع هر طبقه و محل قرار گرفتن پود و تیرک، کنترل ابعاد هر سقف (تا در آینده نمای ساختمان دچار مشکل نشود. و تعرض به حریم خیابان صورت نگیرد)، نمای ساختمان، محوطه ساختمان، مشخص نمودن محل شروع و پایان رمپ‌های پارکینگ و …

نقشه برداری بعد از اتمام احداث ساختمان

تهیه نقشه ازبیلت ساختمان جهت پایان کار، تهیه نقشه تفکیکی آپارتمان و یا پیش تفکیک، تهیه نقشه ازبیلت در هنگام مغایرت ملک ساخته شده و پیش فروش شده جهت انجام اقدامات قانونی

نقشه برداری رسم ارائه دهنده کلیه خدمات نقشه برداری، با تایید کارشناس رسمی نقشه برداری دادگستری و مهر نظام مهندسی (دارای پروانه نظام مهندسی رشته نقشه برداری)، می‌باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *